Kelloseppä

Kelloseppä Vantaa,  Tuire Liimatainen, palvelee aikansa tuntevia Vierumäellä. Tarkemmin sanoen Tuire on huoltanut ja korjannut kelloja Vantaalla, Korson ja Tuusulan rajamailla, Käyntivara-nimisessä yrityksessään vuodesta 2018.

Vantaalaisen kellosepän työpöydällä on vieraillut kuluneiden vuosien aikana käsityötaidon suuria mestariteoksia, kuten Könniläinen kaappikello ja sekuntiheiluri sekä seinäkelloja Valmetista Junghansiin ja Gustav Beckeriin. Tupa- ja käkikellot ovat tarjoilleet minulle kelloseppänä monia haasteita, mutta samalla myös yhtä paljon onnistumisen iloa. Pienempää kokoluokkaa edustavat pöytäkellot ja herättäjät ovat saaneet Vantaalla Tuiren käsissä uuden elämän.

Mikä ilahduttavinta, olen saanut korjattavakseni myös taskukelloja. Taskukellot tarjoavat kellosepälle paitsi mekaanisia haasteita ja ilon aiheita usein myös mahdollisuuden toteuttaa toisenlaista kädentaitoa, nimittäin jalometallikuorien korjausta ja ehostusta. Hopea- ja kultakuoriset taskukellot tulee huoltaa ulkoisestikin niiden alkuperää ja aikaa kunnioittaen. Lisäksi olen saanut kunnian punoa useampaan perintökelloon uudet kellonperät kadonneiden tilalle.

Kellosepästä ja kellosepän työstä puhuttaessa ei tänä päivänä voi sivuttaa rannekelloja, joiden harrastus on nostanut Suomessa viime vuosina voimakkaasti suosiotaan. Vaikka olen itse paneutunut eritoten vanhempiin, niin sanottuihin vintage-kelloihin, on myös uudemmat rannekellot saaneet uutta eloa ja puhtia työhuoneellani vierailtuaan.

Kelloseppänä oma ohjenuorani on, etten väheksy pienintäkään kellotyötä. Mikäli kello on asiakkaalle tärkeä, on se tärkeä myös minulle.

Vaikka kellosepän työhuoneeni sijaitsee Vantaalla, autan kello-ongelmissa koko Uudenmaan alueella – mahdollisuuksien mukaan jopa maakunnissakin. Elämä on ihmisen parasta aikaa, ja tuosta ajasta minä pidän kelloseppänä huolta.

Minun tarinani - Tuire Liimatainen

Olen Kelloseppäkoulusta valmistunut kelloseppä. Aiemmalta koulutukseltani olen filosofian maisteri, ja olen saanut tehdä pitkän uran toimittajana maamme johtavassa talouslehdessä. Kellojen ja perinteitä kunnioittavan käsityöammatin vetovoima alkoivat kuitenkin käydä niin vastustamattomiksi, että oli aika luopua tutusta ja antoisasta urasta ja alkaa tehdä unelmista totta.

Sinä ja sinun kellosi olette intohimoni. Kun minä toteutan unelmaani, autan samalla sinua säilyttämään perintökellosi myös tuleville sukupolville. Tarjoan ammattitaitoista, luotettavaa ja monipuolista huolto- ja korjauspalvelua. Jokainen kello on minulle yhtä tärkeä: oli kyseessä rippilahja vuosikymmenten takaa tai arkinen käyttökello, minä vaalin asiakkaani aikaa kellosepän tarkkuudella ja ammattiylpeydellä. Tunnen suurta iloa ja nautintoa, kun pystyn selättämään kellon minulle asettamat ammatilliset haasteet ja saan herätettyä sen uuteen eloon.

Intohimoni ei ole pelkkä kello, vaan tarve auttaa ja tuottaa iloa. Olen parhaimmillani, kun saan olla kanssakäymisissä ihmisten kanssa. Käyntivarassa panostan nimenomaan asiakaslähtöiseen palvelukonseptiin, jolloin saan olla suorassa yhteydessä ihmiseen, kuunnella hänen toiveitaan ja tarpeitaan. Onnistuneen kellotyön myötä pääsen osalliseksi myös sinun elämäntarinaasi ja saan kulkea mukanasi niin arjessa kuin juhlassakin. Saan tuntea, että olen tärkeä ja työlläni on merkitys, mikä ei ole lainkaan vähäpätöistä – varsinkaan, kun puhutaan tämän päivän työelämästä.

Luonteeltani olen pikkutarkka, huolellinen, utelias, täydellisyyteen taipuvainen ja pitkäjänteinen, työssäni jopa lehmänhermoinen. Kelloseppänä saan siis todellakin toteuttaa itseäni. Pyrin aina työssäni täydellisyyteen.

Pidän vahvuutenani kelloseppänä ja yrittäjänä myös sitä, että nyt pystyn täysin hyödyntämään kaiken sen potentiaalin ja kokemuksen, mitä minulle on vuosien myötä karttunut. Tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että minulla on ollut mahdollisuus tehdä unelmistani totta ja perustaa Käyntivara, jossa saan olla parhaimmillani. Otathan yhteyttä, niin saan auttaa sinua.

Anna minun loistaa.

Kelloseppä, Vantaa: Tuire Liimatainen